Hvem er I egentlig? - LaserTryk.dk

OM OS - POKAL HYLDEN

HISTORIEN OM LASERTRYCK.SE

Hur uppstod idén till lasertryck.se?


under namnet UngFerie anordnade vi fester och semestrar för ungdomarlasertryck.se grundades 5 maj 1999 – och det var något av en tillfällighet. På den tiden var företagets namn faktiskt EntertainMen ApS, och under namnet UngFerie anordnade vi fester och semestrar för ungdomar.

vår första maskin
Minolta CF910
– vår första maskin
Första kopiatorn
Vårt eget behov av trycksaker var stort och vi tyckte inte att det fanns något tryckeri som levde upp till våra krav på pris, kvalitet och leveranstid.

Vi bad därför om en offert på en egen digital tryck- och kopieringsmaskin och blev mycket förvånade när vi såg hur billigt vi själva kunde producera.

Marknadspriset för en A3-affisch i färg var för 10 år sedan ca 10 kr. Och vårt produktionspris var 2,50 kr/st. Så vi insåg snabbt att det fanns stor potential på marknaden.

Prisutvecklingen har sedan dess lett till att priset för en A3-affisch i färg i dag ligger under 3 kr/st. Så den vägen är tyvärr stängd nu, och det generella tillståndet i den grafiska branschen visar tydligt hur svårt det är att uppnå bra lönsamhet.
våra maskiner i dag
Xerox iGen3
– våra maskiner i dag.
Diskotek som första kunder

Efter att ha investerat i vår första maskin kontaktade vi våra samarbetspartner (främst diskotek) för att höra om vi kunde få trycka deras marknadsföringsmaterial, nu när vi ändå hade en maskin.

Aggressiv prisstrategi
Vi har haft en aggressiv prisstrategi och fokuserat på volym. Det blev snabbt en succé, och snart körde vi den ena maskinen dygnet runt. Många gånger stannade vi kvar över natten för att fylla på papper.

Behovet av maskin nummer två, tre och fyra kom snabbt och resten är historia.

I dag har lasertryck.se 40 000 företag och 55 000 privatpersoner i kundregistret.

Hur kommer det sig att ni har så många privatkunder?

fotoprodukter till privatpersoner

Större delen av våra intäkter kommer från företagskunder. Att vi är så stora på privatkundsidan beror på att vi de senaste sex åren har sålt så kallade fotoprodukter till privatpersoner.
Det handlar bland annat om fotoböcker, kalendrar, bildramar och affischer.
Försäljningen till privatkunder går via MitTrykkeri.dk och FotoSjov.dk.

Vad skiljer er från andra tryckerier?Vi medger gärna att våra trycksaker knappast är av högre kvalitet än trycksaker från våra duktiga kollegor i branschen. Vi använder ungefär samma maskiner och att leverera toppkvalitet är i våra dagar en självklarhet.

Kundens önskemål och behov
Eftersom ingen av oss har någon grafisk utbildning, eller har arbetat inom den grafiska industrin tidigare, har vi ofta en annan inställning till saker och ting än andra aktörer i branschen. leveransgaranti
Vi har oerhört starkt fokus på kundernas önskemål och behov. Folk upplever vår kundservice som mycket ”amerikansk”. Vi håller våra löften, och om vi inte gör det får kunden trycksaken gratis.
Det låter kanske som riktigt säljsnack, men det är verkligen inte bara för att vara schysta, utan det är helt enkelt en bra affär att investera i långsiktiga kundrelationer.

Vi följer kontinuerligt upp vår kundstatistik, och den senaste mätningen visar att över 70 procent av våra nya kunder kommer till oss efter rekommendationer från andra kunder.
Intelligent produktion
Det unika med vårt koncept är att vi har placerat på marknaden precis där kunderna vill att deras tryckeri ska finnas.

Vi har ett ständigt fokus på effektivitet för att alltid kunna erbjuda kunden lägsta möjliga pris. Det klarar vi bland annat genom att producera på ett intelligent sätt.

Genom så kallat samtryck låter vi många kunder dela på de höga startkostnaderna, som normalt sett uppstår vid offsettryck. Kunden får samma trycksak till ett mycket lägre pris. Det är inom samtryck som vi har vuxit mest de senaste åren.

Vi håller våra löften, och om vi inte gör det får kunden trycksaken gratis
Ronni Thing,
kundserviceansvarig
Vi har även rationaliserat bort säljare och kundmöten. De flesta av våra kunder hittar faktiskt själva information om trycksakerna via vår hemsida.

Men vi har valt att inte gå riktigt hela vägen i jakten på lägsta möjliga pris. Vi är inte bara ett billigt nätbaserat tryckeri till 100 procent – av den typen som du ofta hittar utomlands.

Våra kunder uppskattar att ha egna rådgivare som kan hjälpa dem om något går fel. Därför har vi valt att behålla det tio man starka kundserviceteamet.

Berätta mer om samtryckSamtryck uppfanns av LaserTryck.se Uppfanns av lasertryck.se
Ordet samtryck uppfanns av lasertryck.se redan 2002. Det rör sig om vårt unika sätt att producera små trycksaker på.

När flera andra i branschen började använda termen valde vi att varumärkesskydda begreppet 2005 och registrera puljetryk.dk.Enkelt koncept
Vi har en rad standardpapperstyper som vi trycker i ett antal fasta körningar.
Kundernas uppdrag samlas på tryckarken, som sedan går till tryck när de är fulla. I början lovade vi att trycka minst en gång i månaden (första tisdagen) med en leveransvecka senare. Leveranstiden var alltså 10–40 dagar.

Om du hade tid att vänta så kunde du spara pengar. Var det brådskande behövde vi antingen trycka traditionell offset eller med digitaltryck

Samtryck Papperstyper
Vår första samtrycksprodukt var 260 g Chromocard-papper, som är lämpligt för till exempel vykort, biljetter, visitkort m.m. Sedan följde 90 g offsetpapper (brevpapper) och 170 g silkpapper, som används till lösblad, flygblad, foldrar och häften.
År 2009 kom samtryck på 300 g silkpapper, vilket innebar att man nu kunde trycka exklusiva säljmappar, produktblad, kraftigare broschyrer och foldrar. Samtryck på 300 g silkpapper är numera uppgraderat till 350 g silkpapper.

Minskad produktionstid
Allt fler av våra kunder fick upp ögonen för samtryck och ville gärna spara pengar. Vi kunde därmed fylla arken snabbare och förkorta produktionstiden.

Från 40 till 4 dagar
2003 var produktionstiden upp till 40 dagar. 2006 hade vi sänkt den till 10 arbetsdagar, 2008 sänkte vi den ytterligare, till 6 arbetsdagar, 2010 till 4 arbetsdagar och 2012 låg den på endast 3 arbetsdagar.
Detta innebär att samtryck i dag inte bara är billigare än traditionell tryckning, utan faktiskt snabbare än de flesta vanliga tryckeriers normala leveranstid. Och det med samma höga kvalitet.

Expresstryck av samtryck
2011 introducerade vi ett expressalternativ för alla samtrycksprodukter.ExpresstryckMed expresstryck skickas produkterna dagen efter att beställningen lagts. Även med vår extraavgift för expresstryck är vårt samtrycksalternativ normalt sett billigare än traditionellt offsettryck.

Med samtryck kan vi alltså kombinera offsettryckets höga kvalitet med lågt pris och snabba leveranser.

Gör ni något särskilt för att marknadsföra företaget?Vi har ett ständigt fokus på marknadsföring och varumärkesbyggande. Ett fokus som nog har sitt ursprung i när vi organiserade fester och semesterresor och konkurrensen var hård om den unga publikens uppmärksamhet. Svanenmärkt tryckeri

Vi använder traditionella marknadsföringskanaler såsom direktreklam, online-/offlinereklam och sökmotoroptimering. Och om vi har något nytt och spännande att berätta händer det att vi genomför en ganska omfattande kampanj i flera olika medier. Det gjorde vi till exempel när vi utsågs till Svanenmärkt tryckeri.
Men eftersom vi vet att de allra flesta kunder kommer på rekommendation från andra kunder vi fokuserar faktiskt i den dagliga verksamheten på att ge våra befintliga kunder lite mer än de förväntar sig. fokuserar vi faktiskt i den dagliga verksamheten på att ge våra befintliga kunder lite mer än de förväntar sig.
Då sköter de marknadsföringen åt oss genom att rekommendera oss till andra i sitt nätverk.

Hur ser koncernen ut i dag?Vi har delat in koncernen i ett antal bolag som alla drivs från Århus. De tre främsta bolagen är:

lasertryck.se A/S
Huvudbolaget, som helt eller delvis äger de andra bolagen.
Finns på www.lasertryck.se, www.fotosjov.dk (fotoprodukter) och www.firmavisitkort.dk (visitkortsbeställning).

Chronografisk A/S
Grundades 2005 och bedriver traditionellt offsettryck. Kunderna är främst medelstora industriföretag och reklambyråer.
Finns på www.chronografisk.dk.

Scandinavian Book A/S
Grundades 2009 och bedriver uteslutande bokproduktion.
De flesta kunder är förlag, men vi arbetar även med manual- och bokproduktion till företagsvärlden. Finns på www.scandinavianbook.dk.
Dessutom har vi en rad säljbolag utomlands:

LaserTryck.se AB
Oxtorgsgatan 9-11, 111 57 Stockholm, Sverige
08-551 189 54, info@lasertryck.se, www.lasertryck.se

LaserTryk.co.uk Ltd.
Hamilton House, Mabledon Place, Bloomsbury WC1H 9BB, United Kingdom
+44 207 953 0331, info@lasertryk.co.uk, www.lasertryk.co.uk

LaserTryk.de GmbH
Flughafenallee 6, 6.OG, DE-28199 Bremen, Deutschland
+49 421 5371 446, info@lasertryk.de, www.lasertryk.de

DetGrafiskeHus.no AS
Øvre Slottsgate 2b, 0157 Oslo, Norge
+47 222 370 70, info@detgrafiskehus.no, www.detgrafiskehus.no

Hur ser planen ut nu?Vi fortsätter att finslipa det nuvarande konceptet och att etablera det i Storbritannien och Tyskland.
Därutöver har vi gjort en större satsning på fotoböcker för privatpersoner.

Slutligen håller vi på att utveckla ett särskilt bokkoncept för att trycka böcker i upplagor på 30–500 exemplar. Så vi har minst sagt gott om idéer!

Ovanstående information är hämtad från en intervju med Anneline Højrup från Stiften.dk.

Håll dig uppdaterad
Få nyheter genom vårt nyhetsbrev eller Facebook.
Hur ser planen ut nu?
Esben Mols Kabell (till vänster) och Anders Grønborg, 2011

Andra projektVi har också investerat i andra projekt bland annat Anodyne®
och I2I web.

Anodyne®
Anodyne® säljer kroppskorrigerande kläder, som hjälper till med kroppshållningen.
Anodyne® hittar ni på www.anodyne.se.I2I web
I2I Web säljer hemsidor till små och stora firmor. Du hittar dem på: www.i2iweb.se.

Din inköpskorg


Pris totalt exkl. moms
Samlet rabat

Vi rekommenderar att du beställer på nätet.

På så sätt vet du säkert att beställningen blir korrekt när det gäller format, upplaga och färger.
Och du undviker förseningar på grund av att vi måste lägga in beställningen manuellt.

Om du är osäker kan du kontakta kundtjänst på info@lasertryck.se
eller på tel. +45 87 303 403
Få innehållet i varukorgen skickat till valfri e-postadress.
I e-postmeddelandet finns en direktlänk som underlättar återbeställning.

Beställning av

Välj produktionstid

Varning

Varning

Varning

Varning

Skickas i tid – annars gratis

Upplever du att vi inte får iväg din trycksak i tid, och du har beställt dem med expresstryck, erbjuds du trycksaken utan kostnad, dock högst 5.000 kr exklusive frakt
Tilføj kommentar for din premium løsning
Rabatt
På denna sida kan du se dina priser efter att rabatten dragits av.

Observera att vissa specialprodukter inte omfattas av våra allmänna rabatter. Det handlar om:
• Emballage

Specialberäknade erbjudanden
Ingen rabatt ges på specialberäknade erbjudanden.

Fråga
Om du är osäker är vi redo att hjälpa dig på info@lasertryck.se.
Hej!

Vi har nu skickat en offert.


Vill du beställa trycksaken finns det en direktlänk i meddelandet där du kan göra din beställning med några få klick.

Du kan givetvis också besvara meddelandet med din(a) tryckfil(er) om det är lättare för dig.


Behöver du mer information är vi redo att hjälpa dig på info@lasertryck.se eller tel. +45 87 303 303


Med vänliga hälsningar

Ronni Thing,
Kundserviceansvarig

Lasertryck.se
Oxtorgsgatan 9-11 - 111 57 Stockholm
Hej!

Hoppsan, något har gått snett och e-postmeddelandet har inte nått fram.

Vi beklagar detta och ber dig kontakta kundservice som gärna beräknar ett pris åt dig.

Vi ses på info@lasertryck.se eller tel. +45 87 303 303

Vi ber om ursäkt för besväret.


Med vänliga hälsningar

Ronni Thing,
Kundserviceansvarig

Lasertryck.se
Oxtorgsgatan 9-11 - 111 57 Stockholm
Expresstryck:

Är det bråttom? – vi är redo att hjälpa till!
Nästan alla våra trycksaker erbjuds som "expresstryck", vilket innebär att vi mot en avgift omedelbart sätter igång produktionen.

Samma dag
Vi kan skicka dina produkter redan samma dag. Under varje produkt kan du se de olika expressmöjligheterna.

Överskriden deadline
Kontakta oss även om deadline överskridits. Vi kan oftast hitta en bra lösning!


> Läs mer om expresstryck
Layout

Vi kan hjälpa till med designen
Behöver du hjälp med utformningen av din tryckfil hjälper vårt team med grafiska formgivare dig gärna.

Ditt grafiska material
Det grafiska materialet vi gör åt dig blir din egendom. Du är alltså inte skyldig att anlita LaserTryck.se för tryck i framtiden.

Erbjudanden
Kontakta layout@lasertryck.se för att få en offert utan förpliktelser.

Två kostnadsfria verktyg
Observera att vi erbjuder 950 gratismallar och ger dig tillgång till 2 miljoner bilder utan kostnad – mer information.
Mallar

Zip-fil
Mallarna placeras i en zip-fil, som du hittar här:
• Mall i pdf-format
• Mall i InDesign-format
• Dokumentet Så-designar-du-din-trycksak.pdf
• Våra exportinställningar
• Dokumentet: Hvad er eksport-indstillinger.txt

Läs mer
Se även vår information om mallar.

Slipp allt krångel – använd våra mallar
Vi rekommenderar att du använder någon av våra mallar när du designar din trycksak. Med hjälp av mallar slipper du allt krångel med beskärning, dokumentstorlekar osv.

Designa utan att använda mallar
Ska du ta fram en enkel trycksak, till exempel ett vykort, kan du göra det utan att använda våra mallar.

> Se även Allt om tryckfiler.
Brandhämmande material

Godkänt för mässor
Material är brandhämmande och godkänt för användning på mässor.

Kontakta oss gärna för en produktspecifikation.

Allt är möjligt
Om du har frågor om betalningen kan du kontakta kundtjänst på info@lasertryck.se eller tel: +45 87 303 303

Svanenmärkt trycksak

LaserTryck.se är ett Svanenmärkt tryckeri
När du väljer ett Svanenmärkt tryckeri, väljer du ett tryckeri som bidrar till renare miljö och en sundare arbetsmiljö.

Logotypen på din trycksak
Som LaserTryck.se-kund kan du alltså sätta Svanenmärket på din trycksak som ett synligt bevis på att du har en ansvarsfull och miljömedveten inköpspolicy.

> Läs mer här
Administrationsavgift

Varför avgift?
Alla fakturor är belagda med en administrationsavgift på 50 kr. Avgiften har vi haft sedan vi startade 1999. På den tiden hade vi en extremt enkel prislista med endast en produkt, nämligen lösblad/flygblad.

Priserna var således:
A3: 3,00 kr
A4: 1,50 kr
A5: 0,75 kr
A6: 0,38 kr

Så kunden betalade i själva verket 3 kr för ett A3-ark som vi kunde beskära utan kostnad. Dock blev det problem när en kund skulle beställa två A3-affischer och vi behövde skicka en faktura på 6 kr. Därför införde vi avgiften.

Därför behåller vi avgiften
Men nog om anledningen. Anledningen till att vi inte släppt avgiften är att principen fortsatt tillämpas i de prislistor vi använder idag. Vi vill nämligen uppmuntra kunderna att göra samlade beställningar av sina trycksaker. Avgiften är densamma (50 kr) oavsett om du beställer 1, 2 eller 10 olika trycksaker samtidigt.

Om vi tar bort avgiften blir det en fördel för dem som gör enstaka beställningar och en nackdel för dem som samlar sina beställningar.

Våra administrationskostnader
Våra administrativa kostnader för att hantera beställningen (kontrollera beställningsuppgifter, skriva ut beställningspåsar, följesedlar, fakturera, registrera inbetalningar och ev. driva in pengar) ligger på ca. 75 kr per beställning. Därför är det klokt att försöka få kunderna att göra en samlad beställning.

Ingen dold avgift
Vi informerar tydligt om avgiften före beställning så den kommer inte som någon överraskning. Vi upplyser om avgiften i alla prisöversikter, e-postsignaturer och orderbekräftelser. Vi tar också avstånd från andra konstiga avgifter, som är vanliga i branschen, t.ex. dieseltillägg.
Neutral offert

Möjligheten för att få neutrala offerter är ett verktyg till de många reklambyråer som vi har glädje av att vara underleverantörer för.

Genom att få neutrale offerter kan byråerna lätt anpassa priserna och skicka det vidare till deras kund. Vårt namn, logga och beställningslänk finns inte med i offerten.

Allt är möjligt
Om du har frågor, eller inte hittar det du söker, vänligan kontakta vår kundtjänst på info@lasertryck.se eller ring på 08-55 11 89 54